Здравейте , аз съм Д-р Антоанета Антонова и съм специалист по детски болести .

Зам. председател съм на Националното сдружение на педиатрите – специалисти от извънболничната помощ .

Завършила съм Медицинския Университет в София и професионалното ми развитие е свързано изцяло с доболничната помощ.В момента имам две педиатрични-лекарски практики в София ;

– 22 ДКЦ , ж.к. ,, Гео Милев” , ул. ,, Н. Коперник”

– Лекарски кабинет в ж.к.,, Лозенец,, ул . ,,Неразделни ‘’

Като специалист по детски болести се интересувам от всички теми касаещи детското здраве и нервно – психическото развитие на децата , но детското хранене е темата , която особено много ме вълнува . От 2007 до 2013 г водих рубрика за детско хранене в телевизионното предаването Бон Апети и Кухнята на Звездев по БТВ . Съавтор съм на книгата ,,Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст ‚, – одобрена от Министерството на здравеопазването. Част съм от работната група излъчена от Министерството на здравеопазването, изработила ,,Методично указание за работа на лекарите относно храненето на децата в кърмаческата възраст ( 0 – 12 м) ,,

Изнасям и лекции в ,, Училища за родители ,, . Срещите , който имам там с настоящите и бъдещите родители ми носят огромно удоволствие.

Нещо, което искам да споделя с вас:
Обичам работата си заради удовлетворението, което ми носи грижата за моите малки пациенти. Ако е вярно твърдението, че човек ако обича това, което работи, то той няма нито един работен ден, то тогава смело мога да каже, че нямам нито един работен ден.
Раждането на дете е най-хубавото нещо, което може да се случи на едно семейство. За да отгледате здраво и добре възпитано дете, се нуждаете от професионалните съвети на специалист-педиатър. Уверявам ви, че в България има прекрасни детски лекари и вие можете напълно да разчитате на тях. Майчинството и бащинството е едно от най-вълшебните и същевременно едно от най-отговорните неща в живота. Затова вие трябва съзнателно да се подготвяте за този момент. Направих този сайт, за да ви помогна да бъдете по-добре информирани. Липсата на информация води до излишни страхове, прави ви подвластни на мнението на недостатъчно информирани хора, пречи ви да вземате правилните решения и ви кара да се чувствате безпомощни.

Моят основен съвет като педиатър и майка:
Дарявайте децата си с любов. Използвайте всяка възможност да поиграете и да поговорите с тях , защото няма нищо по-страшно от нараненото детско сърце. Станете техен приятел , за да сте съпричастни със стремежите и мечтите им. Не пренебрегвайте детето си заради работата , защото така можете да изпуснете важни моменти от неговото развитие, които никога вече няма да се повторят.